3 m

Apparaten die ik gebruik met IFTTT, zoals een RF stopcontact, een een Broadlink RM Plus en een gewone tv afstandsbedieningGisteren heb ik de nieuwe IFTTT-app geïnstalleerd. In de app was een introductie voor IFTTT pro met nieuwe functies die ze jaren eerder hadden moeten implementeren! Eerst was ik erg enthousiast, maar toen zag ik de prijs voor het abonnement van 10 dollar per maand! Nadat ik me verdiept had in de functies voor niet betalende gebruikers, besloot ik IFTTT volledig uit mijn slimme huis te gooien. Laat me het uitleggen.

Toen ik in 2017/2018 voor het eerst over IFTTT hoorde, leverde me het veel voordeel op voor hoe ik mijn slimme huis aan het bouwen was. Dit platform stelde me in staat om apparaten met elkaar te laten communiceren, hoewel ze daar niet voor gemaakt waren. IFTTT bood een oplossing met één trigger en één actie, wat geweldig was voor iemand zoals ik, die net begonnen is met het slim maken van z\n huis. Het beste van deze dienst: het was gratis en heel gemakkelijk te gebruiken.

Maar geen enkele clouddienst in deze wereld kan bestaan ​​zonder de basiskosten van onderhoud, data, servers, etc. … Eerst werden deze kosten betaald door de fabrikanten van smart home producten, zodat de gebruikers het platform gratis konden gebruiken. Dat is hoe IFTTT de eerste 10 jaar van hun bestaan heeft overleefd. Nu introduceren ze IFTTT Pro met veel extra functies zoals extra triggers en voorwaarden in applets en je kunt zoveel applets maken als je wilt. Voor niet betalende gebruikers wordt het aantal applets beperkt tot 3 of ze kunnen zoveel applets gebruiken als ze willen die gebouwd zijn door de leden van de IFTTT-community.

In het afgelopen jaar bleek IFTTT onbetrouwbaar doordat sommige fabrikanten besloten de stekker uit hun IFTTT-integratie te trekken. Ten eerste Google Nest, dat in september 2019 hun diensten verwijderde van IFTTT. Slechts 3 maanden geleden deed Tuya hetzelfde, maar zij kwamen gelukkig na een korte tijd tot bezinning en verschenen weer op het platform. (Bedankt Paul! ) Ik hoopte echt dat dit soort gebeurtenissen die IFTTT onbetrouwbaar maakten tot het verleden zouden behoorden.

Maar ik had het mis. Maar deze keer is het IFTTT die hun eigen service onbetrouwbaar maakt door IFTTT Pro te introduceren en bijna alle gebruikers te dwingen een extreem hoge vergoeding van 10 dollar per maand te betalen door het aantal applets te beperken tot 3 voor gratis gebruikers. Slechts 3 applets … Dat is bijna niets voor iemand die een slimme woning bouwt! Het is waar dat je voor het eerste jaar je eigen prijs mag kiezen, maar die moet minimaal $ 2 zijn. Maar gezien de huidige situatie werkt zelfs 2 dollar niet voor mij. Het alternatief om een ​​onbeperkt aantal apllets te gebruiken die zijn gemaakt door de IFTTT-community, zal voor mij niet werken. Niet alleen omdat ik veel op maat gemaakte webhooks gebruik, maar ook omdat het maken van je eigen automatiseringen deel is van het plezier bij het bouwen van een slimme woning.

Wat ze naar mijn mening hadden moeten doen, is de extra functies zoals voorwaarden en extra triggers voor IFTTT Pro reserveren, terwijl IFTTT Free hetzelfde blijft als altijd. Slechts één trigger en één actie en zoveel applets als je wilt. Op deze manier schrikken ze mensen niet af en bieden ze toch een premium service voor degenen die het echt willen of nodig hebben. Ik denk dat dat een veel vriendelijkere manier is om met je klanten om te gaan in plaats van iedereen te dwingen tot een premium abonnement door de bestaande functies extreem te beperken.

Ik heb IFTTT benaderd voor een opmerking over mijn suggestie. Je kunt de tweets hieronder lezen.

Mijn beslissing om het IFTTT-platform te verlaten, is voornamelijk gebaseerd op de beperkte apllets voor gratis gebruikers en het feit dat ik niet bereid ben om een onaanzienlijk hoge prijs te betalen voor een dienst die het afgelopen jaar twee keer onbetrouwbaar is gebleken. Dus ik ga mijn automatiseringen overbrengen naar Home Assistant en ze lokaal aansturen. Niet omdat ik de clouddiensten niet meer vertrouw. Ik wil gewoon een smart home-platform hebben dat werkt en stabiel is.

Gelukkig komt er een update voor het remote platform in de volgende versie van Home Assistant, wat voor mij de belangrijkste reden was om IFTTT te blijven gebruiken. Ik heb slechts 2 apllets gevonden die essentieel zijn voor de manier waarop ik de niet storen-schakelaar op mijn telefoon bedien. Dat is minder dan de limiet van 3 voor een gratis gebruiker. Eén ding is zeker: ik ga niet betalen voor IFTTT Pro.