< 1 m

Een tv bovenop een kast met hondenknuffels er omheenDe bioscoop zit er nog even niet in. Daarom is het wel leuk om thuis je eigen bioscoop te maken. Heb je een Chromecast, Apple TV of andere mediaspeler die je met Home Assistant kan verbinden? Dan biedt deze blauwdruk de ultieme bioscoopervaring voor jouw huis.

Je hebt de volgende dingen nodig:

  • Een scene voor als je tv niks afspeelt
  • Een scene voor als je tv wel iets afspeelt
  • Een mediaspeler die verbonden is met Home Assistant

Optioneel kan je een licht- en bewegingssensor opgeven om alle verlichting te regelen. Als je geen lichtsensor opgeeft, wordt de zon gebruikt om het lichtniveau in de ruimte te bepalen. Als je geen bewegingssensor opgeeft, schakelen de scenes alleen als de mediaspeler van status verandert.

Kopiéer en plak de volgende link in de blueprint sectie van je Home Assistant:

https://gist.github.com/JanesCasa/f5d90db10a84199561cd3f57deb0f87a

Wil je dit zelf maken? Lees dan het uitgebreide artikel over Cinematic experience.